Praktijk Leida Clerks | info@leidaclerks.nl
Je lijf als levenscoach

 

Biodynamische CranioSacraaltherapie

 

Traumatische gebeurtenissen of langdurige stress laten sporen na in het lijf. Je kunt fysieke klachten ontwikkelen, zoals pijnklachten of vermoeidheid en het contact met je lichaam vermindert. De balans in het autonome zenuwstelsel, tussen

"gaspedaal en rem", is verstoord. Het lichaam komt in een verhoogde alertheid en raakt geblokkeerd. De weg naar rust, ontspanning en herstel is niet meer mogelijk door hard werken of op wilskracht.  

 

Biodynamische Cranio helpt bij het weer leren toelaten, voelen, vertrouwen door middel van ontspanning, aandacht, veiligheid en bewustwording. Het helpt om spanningen los te laten, het durven toelaten van spannende sensaties in je lijf en stukje bij beetje je hele lijf weer te kunnen bewonen. Dit gebeurt zonder de spanningen opnieuw te moeten beleven, want je veilig voelen op de behandeltafel is de sleutel tot verandering. Zo ontstaat er weer een gezond evenwicht in het  autonome zenuwstelsel en is er weer ruimte voor rust, creativiteit en spirituele ontplooing.

 

Cranio is een behandeling die je lichaamsgericht helpt om het leven in je lijf terug te vinden, ook naast behandeltrajecten bij psychologen of psychotherapeuten.

Het lichaam is het meest "conservatief" en reageert daardoor trager. Zo kan men  bijvoorbeeld, na EMDR behandelingen, nog steeds merken dat het lijf niet helemaal meedoet. Cranio kan hierin behulpzaam zijn.
Voor meer informatie zie:
https://fifthworldcranial.co.uk/

 

 

 

 

Alleen met het hart kun je goed zien;

wat wezenlijk is, is voor het oog verborgen.