Praktijk Leida Clerks | info@leidaclerks.nl
Je lijf als levenscoach

 
CranioSacraalTherapie

                                                                                                             

Het craniosacraalsysteem bestaat uit de hersenvliezen en het hersenvocht die de hersenen en het ruggemerg omgeven en beschermen. Het wordt omringd door de schedelbeenderen (het craniale deel) en strekt zich uit tot het bekken (het sacrale deel).

Dit hersenvocht heeft een eigen ritme, dat ook wel "de ademhaling van het zenuwstelsel" genoemd wordt. Via het bindweefsel, dat alle strukturen in het lichaam direkt of indirekt met elkaar verbindt, is dit ritme in het hele lichaam voelbaar.

Dit craniosacraalritme laat, door veranderingen of ontbreken ervan, fysieke of emotionele blokkades zien. Door middel van zachte aanraaktechnieken en door het eigen invoelend vermogen kan hierin verandering optreden. Dit brengt ontspanning en meer beweeglijkheid in de "bindweefseljas" van het lichaam waardoor strukturen harmonischer gaan functioneren, balans hervonden wordt en klachten kunnen verdwijnen. Het lichaam hervindt een meer ontspannen evenwicht en valt zo meer in haar natuurlijke staat van zijn.

Het is ook mogelijk dat bij het loslaten van blokkades in het bindweefsel 
onverwerkte emoties of herinneringen boven komen.
Dit geeft een nieuwe mogelijkheid tot verwerking. Blokkades kunnen verdwijnen en het lichaam wordt vrijer in zijn beweeglijkheid. Levensenergie komt vrij en kan gaan stromen. Zo ontstaat er meer contact met onze wezenlijke kern.

Voor meer informatie zie https://www.upledger.nl/wat-craniosacraal-therapie


 

'Iets neemt zijn plek in.
Ik voel het, begroet het en ontvang het.
En terwijl ik het koester, ontstaat er een rust in mij.
Alsof ook ik ben thuisgekomen'

                                                  
Francien Bruggemans